Mælke­produktion

Mælkeproduktion er ikke kun naturskønne billeder med køer på græs, det er landmandens erhverv og levebrød. En forretning, som er omkring 2.000 landmænds indtjeningsgrundlag i 2024.
Mælkeproduktionens indtjening afhænger af politiske vedtagelser, klima, klimaregnskab, mejerier, markedsøkonomi, og en lang række andre ting. Dette er emner som LDM upartisk arbejder med hver dag.
Derfor har vi også relevante holdninger i forhold til dansk mælkeproduktion. For eksempel skal andelsselskaberne leve op til andelsgrundlaget, kulstof fra græsmarker skal selvfølgelig indgå i klimaregnskabet. LDM fokuserer også på, hvorvidt landmænd skal tvinges til at benytte fodertilsætningsstoffer og andre omkostningskrævende initiativer.
I afsnittet Aktuelt herunder, finder du de aktuelle mælkepriser fra udvalgte europæiske mejerier til producenten, samt forskellige beregninger af indtjeningsforhold.

LDM mener

Brug af Bovaer
OVERBLIK

Fodertilsætningsstoffet Bovaer

Naturlige fordøjelsesprocesser kan ikke elektrificeres, forbruger ikke fossil energi og øger ikke atmosfærens indhold af klimagasser.

Skærmbillede fra 2022-08-18 13-34-21
OVERBLIK

Om køer og klima

Mælkeproducenterne vil gerne passe på jorden og klimaet. Mens der er kommet mange flere mennesker, biler, industri og fly, er der langt færre køer end tidligere.

VI MENER

Husdyrenes fordøjelsesprocesser skal ikke pålægges en afgift

Enhver form for dansk CO2-afgift vil udgøre en negativ diskriminering i EU-sammenhæng og belaste dansk mælkeproduktion i en grad, der vil sende en mindre eller større del af produktionen til udlandet, hvor klimabelastningen er større og i mange tilfælde har mindre fokus.

En forhastet indførelse af CO2-afgift på metan fra kreaturer sløver effekten af effektive fodringsmæssige og teknologiske reduktionsmuligheder.

LDM MENER

Køerne bøvser, græsmarker lagrer kulstof - og det går lige op

Køerne bøvser metan, græsmarkerne optager kulstof som CO2 - og det går lige op over tid

Skærmbillede fra 2022-08-18 13-39-15
We believe

Cows belch methane, grasslands store carbon - and it all adds up

Cows belch methane, grasslands store carbon - and it all adds up

Aktuelt

www 2245x1487 (4)
AKTUELT

Overblik over mælkepriser

Se mejeriernes aktuelle priser og følg udviklingen.

www 2245x1487 (3)
AKTUELT

Aktuelle byttepris

Bytteforholdet er afregningspris i forhold til summen af omkostninger til foder og renter. 

qr-code
PODCAST

MælkeTanken - fra og til mælkeproducenterne

I LDMs podcast 'Mælketanken' sætter vi fokus på store og små sager, der har betydning for mælkeproducenterne. MælkeTanken udkommer hver 2. fredag i måneden.

Læn dig tilbage i traktoren og lyt med!

hestebønner i marken Anne Bramsen
ALTERNATIVE AFGRØDER

Hestebønner kan erstatte soja i mælkeproduktion

Flere mælkeproducenter er begyndt at dyrke hestebønner som proteinafgrøde som en måde, at sikre sig med hjemmedyrket GMO-frit protein til køerne. Den midtjyske landmand Peder Kristensen vil helst ikke undvære hestebønner mere. Han er ikke i tvivl om, at hestebønner er gode i rationen. Som regel fodres køerne med 2,5-3 kg hestebønner per ko per dag og prisen er betydelig mindre, end hvis han for eksempel skal købe non-GM-soja.

Denne og lignende beretninger kan du læse om i medlemsbladet Mælkeproducenten.

Materiale til børn

Læs eller se historien om koen Lissy, som er ked af det, fordi folk ikke kan lide hendes bøvser.