Medlemsfordele

- for mælkeproducenter

Politisk talerør

Foreningens formål er først og fremmest at øve politisk og organisatorisk indflydelse til gavn for danske mælkeproducenter. Vi arbejder målrettet for at fremme produktion og forbrug af mælk og mælkeprodukter.

Derfor stikker vi hovedet frem og bruger øjne og ører.

LDM har en aktiv bestyrelse og et sekretariat, som påvirker politikere i både Danmark og EU

LDM holder relevante politikere underrettet om forholdene i mælkeproduktion

Vi interviewer og debatterer med relevante influencere, politikere og beslutningstagere, i vores månedlige podcast på Spotify - Mælketanken

Vi følger arbejdet i relevante politiske råd og nævn

LDM samarbejder med en række andre lande i EU, via den fælles samarbejdsorganisation European Milk Board (EMB)

LDM sidder med ved mødebordene i EU når mælkeproduktion debatteres

Vi udarbejder høringssvar i forbindelse med lovforslag, som vedrører mælkeproduktion

billede
EU-3

Én kasket

LDM bærer én kasket - mælkeproducenternes. Vores vigtigste opgave, er at optimere produktionsforholdene og det økonomiske udbytte ved mælkeproduktion i Danmark.

 

Mælkeproducenternes vagthund

LDM betegner ofte sig selv som mælkeproducenternes vagthund. Vores vigtigste opgave er, at "fodre" politikere med viden om mælkeproducenternes forhold, og derudover holder foreningen, så godt som muligt, øje med at mælkeproducenter får en fair behandling af myndighederne og af egne selskaber.

 

Politikerne lytter til LDM

Der er mange organisationer, som gerne vil gøre indtryk på politikere, og politikerne vil gerne være populære hos de store vælgergrupper. Når LDM kommer til møde, har vi altid en landmand med, en med "hånden på kogepladen", og det gør altid indtryk, når det er en landmand, der kan fortælle, og ikke blot en ansat embedsmand, som er trænet i stoffet - og husk, LDM har kun til opgave at tænke på mælkeproducenter.

Almindelig Brand

Fordelsdækninger til LDM medlemmer med forsikringer i Alm. Brand:

  • Nedsættelse af tarifpræmien med 20%. Dækningen for kvægsygdom er undtaget.
  • Forøgede byggeomkostninger – dyrevelfærd omfatter ændring af staldforhold til opfyldelse af lovkrav til dyrevelfærd
  • Kørselskaskodækningen er udvidet til at omfatte liftophæng og bugseret materiel, op til 250.000 kr. (genanskaffelsesværdi)
  • Driftstabsperioden er udvidet til at omfatte en tilstrækkelig driftstabsperiode, udover den angivne periode på 36 måneder. Inden for driftstabsperioden indeholdes den ventetid ved sagsbehandling i kommunen vedrørende VVM godkendelse.
  • På maskinskadeforsikringen er aldersbegrænsning for traktorer og øvrigt udstyr udvidet til 10 år og uden begrænsning for antal kørte timer (nu 8 år, eller max timer). Selvrisikoen er den samme som på Landbrugsforsikringen, dog mindst kr. 14.720,00
logo-alm-brand-rgb

Landbrugsforsikring sikrer din bedrift, hvis der skulle opstå brand, vandskade eller tyveri. Der er et stort udvalg af tilvalgsdækninger, så du kan tilpasse forsikringen præcis til dit landbrug og dine behov.

Erhvervsansvarsforsikring hjælper, hvis du eller dine medarbejdere er skyld i uheld, eller kommer til at gøre skade på andre eller deres ting. Du undgår at hænge på en stor erstatning, der kan gå hårdt ud over virksomhedens økonomi.

Antibiotikauheldsordning

Det kan ske. Det anerkender vi.

Derfor har LDM en særlig ordning, som træder i kraft ved tilfælde af kasseret antibiotikaforurenet mælk.

Det er en kollektiv ordning, som dækker op til 85 pct. (max. kr. 8.500,-) ved kassation af antibiotikaforurenet egenmælk - eller samme beløb af selvrisiko ved dækning fra forsikring.

Find information og anmeldelsesformular her

Er der spørgsmål eller ønskes der tilbud på forsikringer, så kan I kontakte Alm. Brand på telefon: 35478279.

Europædisk samarbejde

En væsentlig del af de regler og krav som landbruget er underlagt, stammer fra EU. Derfor er LDM med i en europæisk sammenslutning af mælkeproducentforeninger, European Milkboard (EMB). EMB øver primært indflydelse på EU-parlamentarikere og kommissionen. Lobby-virksomheden i EU er i høj grad præget af virksomheder som Arla Foods og Mejeriforeningen og tilsvarende fra andre lande.

Derfor er der i høj grad behov for en indsats fra producenter for ikke at blive løbet over ende af virksomhedernes "gode idéer". EMB har pladser i EU's organer på linje med andre sammenslutninger.

copyright: European Milk Board

LDM-Ugenyt

copyright LDM

Som medlem får du en ugentlig opdatering på mail - LDM-Ugenyt. Du vil kun modtage denne ene mail hver fredag, medmindre der sker noget helt exceptionelt.

Mailen indeholder udvalgte emner fra ind- og udland. Emnerne spænder vidt, men er målrettet mælkeproduktion og branchen herom.

LDM er bygget på holdninger, og dem udtrykker vi til og fra mælkeproducenter, blandt andet gennem LDM-Ugenyt.

Mailen sendes efterfølgende til diverse medier/pressen, og de af vores udvalgte firmamedlemmer.

 

Medlemsbladet Mælkeproducenten

6 gange om året modtager du Mælkeproducenten. Bladet indeholder relevante artikler vedrørende mælkeproduktion i ind- og udland, juridiske regler som for eksempel arveregler, ny lovgivning og meget andet.

Du finder også information fra relevante virksomheder.

Copyright: LDM

Arla

Arla er andelshavernes selskab.

LDM går ind for andelstanken. Men i en form, hvor andelshaverne har reel indflydelse. LDM mener, at det er andelsselskabernes repræsentantskaber, som reelt skal være øverste myndighed i selskaberne - ikke kun på papiret, men også i virkeligheden.

Andelshaverne skal holdes informeret om dispositioner i selskaberne.

Juridisk bistand

LDM har en jurist ansat, som kan hjælpe ved akut opståede problemer.

Eksempelvis når der er kontrol på ejendommen, og der opstår uenighed om vurderingen er han – næsten – altid til at kontakte pr telefon. Juristen kan også bistå med kortfattede vurderinger af andre landbrugsrelaterede tvister.

Telefon nr. findes i Mælkeproducenten, på alle udgaver af LDM-Ugenyt samt her på siden.

Stemmeret til generalforsamling

LDM's generalforsamling er ofte kombineret med gode oplevelser som eksempelvis bedriftsbesøg, ud at se på biler, eller andet. Kom gerne med forslag!

Det er naturligvis på generalforsamlingen, at bestyrelsen sammensættes.

Skulle du selv have interesse i en bestyrelsespost, kan du se mere om bestyrelsesarbejde hos LDM.

copyright: LDM

Ring gerne til sekretariatet på tlf. 70 23 11 14, eller formand Kjartan Poulsen på tlf. 21 28 88 99 for yderligere information om Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter.

 

...et medlemskab, der lønner sig...