Medlemsfordele

Politisk talerør

Foreningens formål er først og fremmest at øve politisk og organisatorisk indflydelse til gavn for danske mælkeproducenter. Vi arbejder målrettet for at fremme produktion og forbrug af mælk og mælkeprodukter.

Derfor stikker vi hovedet frem og bruger øjne og ører.

LDM har en aktiv bestyrelse og et sekretariat, som påvirker politikere i både Danmark og EU

LDM holder relevante politikere underrettet om forholdene i mælkeproduktion

Vi interviewer og debatterer med relevante influencere, politikere og beslutningstagere, i vores månedlige podcast på Spotify - Mælketanken

Vi følger arbejdet i relevante politiske råd og nævn

LDM samarbejder med en række andre lande i EU, via den fælles samarbejdsorganisation European Milk Board (EMB)

Vi udarbejder høringssvar i forbindelse med lovforslag, som vedrører mælkeproduktion

billede
EU-3

Én kasket

LDM bærer én kasket - mælkeproducenternes. Vores vigtigste opgave, er at optimere produktionsforholdene og det økonomiske udbytte ved mælkeproduktion i Danmark.

Mælkeproducenternes vagthund

LDM betegner ofte sig selv som mælkeproducenternes vagthund. Vores vigtigste opgave er, at "fodre" politikere med viden om mælkeproducenternes forhold, og derudover holder foreningen, så godt som muligt, øje med at mælkeproducenter får en fair behandling af myndighederne og af egne selskaber.

Politikerne lytter til LDM

Der er mange organisationer, som gerne vil gøre indtryk på politikere, og politikerne vil gerne være populære hos de store vælgergrupper. Når LDM kommer til møde, har vi altid en landmand med, en med "hånden på kogepladen", og det gør altid indtryk, når det er en landmand, der kan fortælle, og ikke blot en ansat embedsmand, som er trænet i stoffet - og husk, LDM har kun til opgave at tænke på mælkeproducenter.

Europædisk samarbejde

En væsentlig del af de regler og krav til landbrug stammer fra EU, derfor er LDM med i en europæisk sammenslutning af mælkeproducentforeninger, European Milkboard (EMB). EMB øver primært indflydelse på EU-parlamentarikere og kommissionen. Lobby-virksomheden i EU er i høj grad præget af virksomheder som Arla Foods og Mejeriforeningen og tilsvarende fra andre lande.

Derfor er der i høj grad behov for en indsats fra producenter for ikke at blive løbet over ende af virksomhedernes "gode idéer". ENB har pladser i EU's organer på linje med andre sammenslutninger.

LDM-Ugenyt

Som medlem får du en ugentlig opdatering på mail - LDM-Ugenyt. Du vil kun modtage denne ene mail hver fredag, medmindre der sker noget helt exceptionelt.

Mailen indeholder udvalgte emner fra ind- og udland. Emnerne spænder vidt, men er målrettet mælkeproduktion og branchen herom.

LDM er bygget på holdninger, og dem udtrykker vi til og fra mælkeproducenter, blandt andet gennem LDM-Ugenyt.

Mailen sendes efterfølgende til diverse medier/pressen, og de af vores udvalgte firmamedlemmer.

 

Medlemsbladet Mælkeproducenten

6 gange om året modtager du Mælkeproducenten. Bladet indeholder relevante artikler vedrørende mælkeproduktion i ind- og udland, juridiske regler som for eksempel arveregler, ny lovgivning og meget andet.

Du finder også information fra relevante virksomheder.

Copyright: LDM

Stemmeret til generalforsamling

LDM's generalforsamling er ofte kombineret med gode oplevelser som eksempelvis bedriftsbesøg, ud at se på biler, eller andet. Kom gerne med forslag!

Det er naturligvis på generalforsamlingen, at bestyrelsen sammensættes.

Skulle du selv have interesse i en bestyrelsespost, kan du se mere om bestyrelsesarbejde hos LDM.

Juridisk bistand

LDM har en jurist ansat, som kan hjælpe ved akut opståede problemer.

Eksempelvis når der er kontrol på ejendommen, og der opstår uenighed om vurderingen er han – næsten – altid til at kontakte pr telefon. Juristen kan også bistå med kortfattede vurderinger af andre landbrugsrelaterede tvister.

Telefon nr. findes i Mælkeproducenten, på alle udgaver af LDM-Ugenyt samt her på siden.

Antibiotikauheldsordning

Det kan ske. Det anerkender vi.

Derfor har LDM en særlig ordning, som træder i kraft ved tilfælde af kasseret antibiotikaforurenet mælk.

Find information og anmeldelsesblanket her.

Arrangementer

Der er løbende nye arrangementer, så det bedste er at følge med her, eller følge os på Facebook.

PODCAST

MælkeTanken - fra og til mælkeproducenterne

I LDMs podcast 'Mælketanken' sætter vi fokus på store og små sager, der har betydning for mælkeproducenterne. Læn dig tilbage i traktoren og lyt med!
MælkeTanken udkommer hver 2. fredag i måneden.